ADDRESS

Dølasletta 7
3408 Tranby, Lier kommune

PHONE

+47 91743082

Naprapati

Om Naprapati

Ordet naprapati kommer opprinnelig fra det tjekkiske ordet «napravit» som betyr å korrigere, samt det greske ordet «patos» som betyr smerte. Oversatt betyr dermed naprapati «å korrigere årsaken til smerte».

Yrket har sin opprinnelse fra USA og oppstod da den amerikanske kiropraktoren Oakley Smith i 1907 formulerte grunntesene for naprapatien, fordi han var uenig i kiropraktikkens grunntanker. Smith baserte sine teorier på et helhetssyn der man behandler både muskler, ledd, sener og leddbånd for å få økt bevegelighet og bedre funksjon, og ikke bare «knekke» opp leddene.

De seneste årene har kjennskapen til naprapater økt betraktelig, samtidig som antall naprapater også har økt veldig. Dette gjør at det er blitt naturlig å velge naprapati som behandingsform når man blir rammet av ulike muskel- og leddplager.

Naprapatutdannelsen er et 4-årig heltidsstudie ved Naprapathögskolan i Stockholm, University of Science i Kotka (bachelor og master degree) Finland, eller i Chicago USA. Per dags dato er alle medlemmene i Norges Naprapatforbund utdannet i Stockholm.
Alle naprapater er fullverdige medlemmer av Norges Naprapat Forbund. Under hele studietiden smeltes den teoretiske og praktiske undervisningensammen i veilederstyrt praksis, der elevene behandler pasienter på skolenselevklinikk.

Naprapater er autorisert helsepersonell i Sverige og Finland, men dessverre ikke i Norge. Norges Naprapat Forbund jobber mot dette.